Khamis, 13 Oktober 2011

Liku Kecemasan

Dalam perjalanan hidup, berbagai cerita dan kisah yang dialami oleh kita selaku insan yang lemah yang terletak dibawah ketentuan Nya. 

Semua kita memohon, merayu keselesaan dan keselamatan kepada Nya. Tetapi kadang-kadang ia berlaku diluar jangkaan. 

Setiap kita mesti memahami bahawa setiap kejadian yang kita alami itu ada hikmahnya kerana ia tidak berlaku kecuali dengan izin Nya


..... di Pasir Tumboh .....
Didalam van ambulan itu ada orang yang penting dalam kehidupan saya iaitu mama kepada anak-anak saya Fathi, Fathan, Fatihah Mujahidah dan Fatihah Solehah  [ ketika ini belum lahir lagi ] .

Besarnya pengorbanan ibu kandung kita dapat di fahami bila mana kita mempunyai seorang yang bergelar isteri. Kita melihat secara langsung detik nadi kasih sayang.  Kita rasai secara hati dan perasaan kerungsingan seorang ibu.  Besarnya pengorbanan ibu.


 ..... di simpang tiga Pekan Melor - Ketereh ... Kelihatan jauh dibelakang gambar bangunan
Arked MARA Melor ....
.... ramai yang meminati yang berwarna biru tu tapi banyak halangannya ...

Kita selaku ayah dan ibu, saya pernah katakan kepada remaja yang belum berumah tangga bahawa, " adik, adik tidak tahu makna sebenar kasih sayang selagi adik belum punya anak "
 
....  di lampu isyarat Kubang Kerian .....

Kerana tekanan darah tinggi, mama terpaksa di bawah ke hospital.  Perancangan awal, naik van kecemasan untuk ke HUSM tapi akhirnya terpaksa keHospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu.Tiada ulasan:

Catat Ulasan